In de tweede helft van 2013 werd beslist tot het oprichten van een damesafdeling, die definitief in 2014 is gestart. 

In december 2015 ontvingen we van het Koninklijk Paleis de bevestiging dat we vanaf dan de titel ‘Koninklijke’ mogen dragen. In februari 2016 was er een jubileumfeest.

Anno 2019 telt onze club meer dan 70 fietsende en een aantal niet-fietsende leden. Onze leden komen uit Rekem, Neerharen, Smeermaas, Maasmechelen, Eisden, Leut, Opgrimbie, Uikhoven, Zutendaal, Veldwezelt, Bilzen, Maastricht, Genk, Paal, Neeroeteren en Houthalen. 

We nemen wekelijks deel aan mooie, toeristische routes, meestal zelf georganiseerd of door clubs van vnl. de Vlaamse Wielrijdersbond. Ook speciale ritten als de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik, de Sean Kelly Classic en de Friese Elfstedentocht stonden in het verleden op het programma.

We organiseren zelf een aantal ritten: als koninginnestuk vond dit jaar al voor de 50ste keer de klassieker Rekem-Francorchamps-Rekem plaats, met afstanden tussen 65 en 205 km. Tijdens onze winterse mountainbiketocht in onze bosrijke omgeving mochten we in 2018 2000 deelnemers verwelkomen, waarbij een aantal bekende wielerprofs (zoals Tourritwinnaar Dylan Teuns).

 

  baillien90