Begin 2008 werd beslist de naam van de club terug te brengen tot zijn oorspronkelijke, nl. tot WTC De Toekomst Rekem-Lanaken.
In datzelfde jaar werd de club uitverkoren om voor de 2 maal de Nationale Bijeenkomst voor Wielertoeristen te organiseren. Ondanks een tanende belangstelling de laatste jaren voor dit evenement kwamen dankzij de grote inspanningen van alle clubleden nog ruim 3.200 deelnemers aan de start van deze tweedaagse in het Cultureel Centrum te Lanaken.
In augustus 2009 werd besloten om over te stappen naar de Vlaamse Wielrijdersbond vanwege zijn modernere mogelijkheden. Ook besliste de club tot een overgang naar een v.z.w.-structuur.
De successen bleven niet uit: niet alleen groeide het ledenaantal nog tot ruim 50 leden. Ook de wielerorganisaties kenden elk jaar een groeiend succes. Rekem-Francorchamps-Rekem klom van categorie 1 naar semi-klassieker en meteen naar Heroica. Voor het eerst werd hier ook de kaap van 1000 deelnemers ruim overschreden. De Karsten Kroon Classic over Nederlands-Limburgse wegen zorgde voor een bijkomend elan met tussen de 500 en 1000 deelnemers. De mountainbike-organisatie in november steeg tot ruim 1300 deelnemers.

                                                                                       

 Mesjeu2-300x183.png                                                                             baillien90.png