Wat wordt van jou verwacht?

Fietsen natuurlijk!

Je hoeft zelfs geen dure wielrennersuitrusting te kopen: tegen een zeer scherpe prijs kun je je clubuitrusting kopen, wat je wenst (bij voorkeur vier: een koerstrui met korte mouwen, een korte broek en een thermisch wintervest met lange winterbroek is de standaarduitrusting). Verdere uitrustingsstukken zoals driekwartbroek, handschoenen enz. kunnen ook via de club besteld worden. Onze kledijsponsors (vanaf 2015) zijn: Assign en Baillien/To Be.

De hamvraag bij dit alles is natuurlijk: wat gaat me dit kosten ?

Als club vragen wij eenmalig € 50 aansluitingsgeld. Verder betaal je de kledij die je wenst (tegen de gunstvoorwaarden die de club aanbiedt), maar... door veel te fietsen, kunt je dat geld terug krijgen... lees verder...(beloningssysteem).

Vanuit de VWB dien je dan wel een vergunning aan te schaffen. De Wielerbond biedt een vergunning aan voor € 35: inbegrepen zijn de vergunning VWB en een beperkte verzekering B.A., rechtsbijstand én een persoonlijke ongevallenverzekering op de fiets voor 24h op 24. Ook ontvang je een interessant wielertijdschrift en een jaarkalender. Via het ziekenfonds kun je dit geld overigens recupereren.

Ook vragen we soms hulp bij bepaalde organisaties. Dankzij die organisaties kunnen wij financieel het hoofd boven water houden en daarom is hulp van de leden al eens gewenst. Zowel bij grote fietsorganisaties, bij onze klassieker Rekem-Francorchamps-Rekem, als onze MTB-tocht hebben we hulp van leden nodig. Ook bij andere activiteiten stellen we hulp van leden erg op prijs.

Ook zal de club (adv de behaalde winst bij een organisatie) bepalen of het mogelijk is een bijkomend feestelijk gebeuren (bv. een barbecue) te organiseren, gratis voor alle medewerkers.

Via een duidelijk beloningssysteem kun je je geïnvesteerde geld (kosten kledij) terugverdienen. 

  • In het fietsseizoen kan elk lid maximaal 50 ritten (kalender- en clubgebonden ritten) laten meetellen voor het beloningrijden. Hiervoor krijgt hij van de club per gereden rit 1 € als deel van het sponsorgeld. In deze 50 ritten kunnen slechts 10 clubgebonden ritten ingebracht worden die recht geven op de clubcompensatie.
  • Per organisatie kan door te helpen maximaal €20 verdiend worden en in totaal per jaar maximaal 35 € (MKR 5 / RFR 20 / MTB 20).


Het principe bij onze club is: als je voldoende fietst/helpt, rijd je (quasi) gratis rond in de clubuitrusting. Ook de winsten behaald bij organisaties worden, na aftrek van de kosten, integraal verdeeld onder de medewerkers.

 

  baillien90