Het officiële seizoen loopt van einde februari tot eind oktober, maar er kan het hele jaar door gefietst worden. In principe rijden we elke zaterdag- en/of zondagvoormiddag. Meestal vertrekken we om 8 uur/half 9 in Neerharen aan het "Oud gemeentehuis" (krpt Heirbaan – Keelhoffstraat). Op een tweede vertrekpunt (afhankelijk van de rijrichting) kunnen leden die niet vlakbij wonen, inpikken. Vaak staan er een kortere en een langere rit op het programma, ook wordt er in principe in drie (of vier) groepen gesplitst gereden voor de zgn. snelsten (D-ploeg > 27/h), de snellere (C-ploeg, 25,5-27/h), de recreatieve (B-ploeg, 24-25,5/h) en de toeristische (A-ploeg, <24/h).

De damesploeg rijdt verspreid over de A-,B-,en C-groep. Elke eerste zondag van de maand is er een ladiesride.

Iedere maand ontvangt u een nieuwsflash, genoemd ‘De Toekomstvisie’ met het fietsprogramma van de volgende maand en interessante nieuwtjes over het clubleven en de leden.

Ritten die we rijden tijdens het weekend zijn ofwel georganiseerde kalenderritten of eigen ritten. Voorkeur krijgen de semiklassiekers bij de Vlaamse Wielrijdersbond (VWB). Of we rijden eigen uitgestippelde ritten. Deze ritten zijn tussen de 40 en 200 km lang. 

Verder organiseren we ieder jaar een één- of meerdaagse uitstap buiten de provincie of naar het buitenland. Zo reden we bijvoorbeeld al de Ronde van Vlaanderen, een tocht naar Grimbergen, naar Houffalize en Arcen (NL). Tevens maakten we uitstappen naar de Elzas in Frankrijk en naar het Groot Hertogdom Luxemburg en de Duitse Moezelstreek. Het afgelopen jaar heeft men ook de Stelvio beklommen.

Tussendoor (in de week) kun je ook ritten rijden en laten registreren. 

Ook mountainbiketochten kunnen gereden worden. Vooral in de winterperiode wordt een (beperkt) clubprogramma aangeboden.

                                                                                       

 Mesjeu2-300x183.png                                                                             baillien90.png